Handmade in Belgium-label voor Tonewood uit Hasselt

Handmade in Belgium-label voor Tonewood uit Hasselt
Handmade in Belgium-label voor Tonewood uit Hasselt

De jonge Hasselaar Stephan Cardinaels maakt in zijn atelier kwaliteitsvolle meubels en lampen uit teruggewonnen hout. “De meest populaire lampen? Dat zijn diegenen die ik maak uit een eenvoudig stuk brandhout of uit gerecupereerde eiken takken.” Een mooi, ambachtelijk én duurzaam verhaal dat UNIZO Limburg nu met het Handmade in Belgium-label bekroont.

Op zijn 19de startte Stephan Cardinaels als student-ondernemer met zijn bedrijf Tonewood. “Mijn fascinatie voor hout is gegroeid uit mijn passie voor muziek. Zo stond ik versteld van het prachtige hout (toonhout) dat wordt gebruikt om instrumenten te maken. De Engelse term hiervoor is Tonewood, vandaar ook de keuze om mijn eigen bedrijf Tonewood te noemen.”

In april van dit jaar maakte Stephan de switch van bijberoep naar hoofdberoep en kocht hij een bedrijfspand in Hasselt. Aan die belangrijke mijlpaal in zijn ondernemersleven wordt al meteen een tweede mijlpaal toegevoegd met het behalen van het Handmade in Belgium-label. “Met dat label zet UNIZO ondernemers in de schijnwerpers die op kleine schaal eerlijke, authentieke producten maken. De zeer originele meubels en lampen die Stephan hier in zijn atelier maakt, passen perfect in dit verhaal. Tonewood is opnieuw een zeer mooie toevoeging aan onze Limburgse eregalerij!”