februari 5, 2017

Merchandising

Visual Merchandising

Merchandising, een visuele verleiding

Visueel aantrekkelijk gepresenteerde producten: het doet (ver)kopen. Klanten willen nu eenmaal geprikkeld worden, genieten, dingen uitproberen, grenzen verleggen. Kortom: klanten willen iets beleven. De juiste look en feel creëren? Dat doet u met behulp van visual merchandising.

Verleiden = verkopen

Zo’n 70% van alle aankoopbeslissingen vindt plaats op de winkelvloer. Om merken en producten onder de aandacht te brengen, moet u de klant verleiden en overtuigen. Door alle zintuigen te prikkelen en een verhaal te vertellen komt de boodschap beter en sterker over. En garandeert u een blijvende indruk.

Ervaring en beleving

Winkelen gaat niet alleen om kopen. Het gaat ook om kijken. Als visual merchandiser creëren we miniatuurwerelden. Kleine eilandjes waarin de goederen centraal staan. Waar de klant een totaalervaring krijgt. En terugkomt voor meer. Passie, creativiteit en kennis zijn daarbij essentiële elementen.

Een concreet voorbeeld

Of u nu een kledingwinkel, krantenwinkel of elektronicazaak uitbaat, een winkel moet sfeer en beleving uitstralen. Iedereen slentert al eens graag door de winkelstraten, zelfs op zondag. Een goed uitziende winkel en etalage zal ongetwijfeld enthousiaste passanten en potentiële klanten lokken.

De schakel tussen klant en aankoopteam.

Visual merchandisers hebben een grote verantwoordelijkheid. Ze zorgen voor het juiste product op het juiste moment, op de juiste plaats én in de juiste hoeveelheid. Als trendvoorspellers schatten ze de markt in en werken ze nauw samen met de aankoopteams, die de goederen selecteren.

Ervaren merchandisers zijn belangrijk voor uw onderneming:

  • Ze stellen de prijzen van de goederen in om de winst te optimaliseren.
  • Ze beheren de prestaties van de producten.
  • Ze plannen promoties of, indien nodig, afprijzingen.
  • Ze houden toezicht op leveringen en distributie van de voorraad.
  • Ze zijn de link tussen het aankoopteam en de klant.

Retail audits een ware aanwinst

De merchandising audits verminderen niet allen de menselijke fouten, maar het bespaart ook voor bedrijven kostbare tijd en geld. Zo kan de organisatie in staat zijn om hun concurrenten telkens een stapje voor te zijn door de opvolging van marketingcampagnes van de concurrentie en hun eigen marketingcampagnes aan te passen met behulp van de vrijgekomen informatie.

Een retail merchandising audit is een ware aanwinst voor bedrijven die op zoek zijn naar concurrentievoordeel om klanten te winnen en te binden.

Als visual merchandiser denken we Out-of-the-box

En weten we hoe de aandacht van de consument te trekken en vast te houden. Een visual merchandiser creëert miniwerelden voor de goederen, en biedt de klant een echte totaalervaring. Hij zorgt ervoor dat uw klant een tevreden klant is en blijft. En terugkomt voor meer!

De professionele combinatie van ervaring en beleving zorgt gegarandeerd voor een duidelijke meerwaarde.