februari 5, 2017

Cross installaties

Cross installaties in retail

Een interessant spel dat erg leuk en winstgevend kan zijn

Een dienst of product leveren hoeft dus niet het enige te zijn, waar je omzet mee binnen haalt. Kijk eens goed naar je secundaire producten en hoe deze aansluiten bij je primaire producten. Het is een interessant spel dat erg leuk en winstgevend kan zijn, indien correct geïmplementeerd en uitgevoerd.

Slim en doeltreffend

Cross installaties zijn slim. En razend populair. Maar wat betekent het nu juist? Simpel: producten of diensten verkopen die bij het primaire product of de belangrijkste dienst horen. Denk maar aan een smartphone waar u een oplader bij verkoopt. Of een shirt en een stropdas bij een nieuw pak.

In de aanbieding…

Door meerdere verwante producten samen te presenteren, trekt men de aandacht van de klant. En prikkelt men hem/haar tot een impulsaankoop. Cross-selling is een interessant spel dat erg leuk en winstgevend kan zijn… als het juist wordt geïmplementeerd en uitgevoerd!

Kennis is succes

Voor cross-selling is goede productkennis cruciaal. Doe daarom een beroep op een expert. We weten op welke manier producten bij elkaar aansluiten. Zo wordt het mogelijk om aanvullende diensten en goederen onder de aandacht te brengen. En de klant tot extra aankopen te verleiden!

Enkele voorbeelden:

Totaaloplossing

We installeren en implementeren opstellingen voor cross-selling voor allerhande Retail toepassingen. Daarbij wordt steeds voor een totaaloplossing gekozen:

  • Installatie: de productpresentatie gebeurt op basis van een doordachte strategie
  • Bestelling: producten worden in samenspraak met de winkelverantwoordelijken besteld
  • Aanvulling: dankzij een nauwgezette opvolging kan men perfect inspelen op het aanbod.

Opvolging

Cross-selling vereist een nauwgezette opvolging. Belangrijk daarbij is een goede samenwerking met de winkelverantwoordelijke. Op basis van verkoopresultaten, Retail ervaring en feedback passen we het assortiment snel en flexibel aan. Zo vermijdt men bovendien uitputting van de voorraad.